04 april 2008

Varme kilder og canopy tur!

Her i Boquete er det mye å finne på, og været er såpass bra (det vil si ikke alt for varmt) at man føler seg uthvilt etter en god natt søvn. Det siste døgnet har vært innholdsrikt, vi starter med det varmeste først. Nemlig varme kilder. Caldera Hot Springs heter det. Her i Boquete er nemlig en vulcan, Volcan Baru (har vært inaktiv i 300 år), og fra denne nyter fortsatt folk varmen i fra. Vi reise ca. en halvtime utenfor byen, ned mot en stor elv, og side om side med denne elva; varme kilder. De holder ca 40 til 50 grader, og den berømte Lobster Poten, tør jeg ikke gjette på temperature en gang. I alle fall, vi kokte oss i over 2 timer. Da var jeg nok rød i toppen, og kastet inn håndkle, til tross for at en svenske boltra seg i Lobsterpoten en stund til. Så forresten noe merkelig fugl som bare finnes i dette område i panama, en som har øyne som lyser som ild. Litt merkelig opplevelse når man føler man er alene ute i jungelen, og så plutselig har man to lys som kommer rett mot deg.. haha..
Vi reiste hit med en kjølebag med øl og lite annet, og når det var skikkelig mørkt og ingen så noenting, tok vi fram hodelyktene og tuslet hjemmover. Under en stjernespekket og klar himmel, selvfølgelig.


Onsdag morgen startet rolig, men klokken 12 begynte moroa, for da hadde jeg bestilt Canopy tur. Sammen med noen israelere og et amerikansk par, humpet vi oss oppover fjellene i en sliten og sterk Landrover. Ufattelig at det er mulig å kjøre på noen av disse veiene, men nok om det.
Litt undervisning og på med utstyr:



Så var det bare å sette utfor!!. Hengende i en sele, og ei trinse farer vi i hastighet opp mot 60 km/t fra tre til tre. Sikkerheten er upåklagelig, og det samme er adrenalinrushet. Herregud å nervøs jeg var. Akkurat der og da, ville jeg heller ha hoppet ut av et fly med en fallskjerm på ryggen. Gud så moro! Den lengste linen var på 400 meter og hvor høyt det var ned til elver og andre buskevekster aner jeg ikke, og vil heller ikke vite det. Rimelig heftige greier, som anbefales på det varmeste. I bakgrunnen der alle skyne er, skal det angivelig være en vulkan... Fantastisk natur og en opplevelse for livet!

Ingen kommentarer: